Boulevard P4 Örebro

Julklapparna hittar du i böcker som passar alla

22 min

– Träden är utgångspunkten för allt i livet och i boken Trädens tid får vi berättelser om den tusenåriga eken, om kojor och om påskön som dog när alla träd höggs ner, säger Göran Tivenius.

En bok alla kan läsa
En Novellix-novell. Det finns flera att välja på, bland annat från Jens Lapidus, Jonas Hassen Khemiri, Maria Sveland, Unni Drougge och Jonas Karlsson. De finns både som e-bok och i fint pixi-format.

En bok för de som alltid läser
The Information: A History, a Theory, a Flood av James Gleick som berättar om vad information är från afrikanska trumspråket till telegrafen till informationen i våra gener. En fantastisk bok som jag, när varje kapitel var slut, hela tiden tänkte att det där var bland det mest fascinerande jag läst.

En bok för de som aldrig läser
Jag tycker inte man ska få någon som inte läser att läsa. Därför skulle jag säga att man inte ska ge någon som inte läser, för att de inte gillar det, en bok att läsa. Men jag är för att tipsa de som läser om saker typer av böcker de inte läser. Och då har jag världens bästa tips för i år. "Daytripper" av Fábio Moon och Gabriel Bá. En fantastisk seriebok om livet och döden. Det handlar om en man som jobbar med att skriva dödsrunor. Och så berättar han sitt liv genom avgörande händelser och varje kapitel blir hans egen dödsruna.

Kal Ström