Påskbuffé. Foto: Leif R Jansson/Scanpix
boulevard p4 örebro

Farorna med påskmaten

14 min

Förvisso har Marie-Louise Danielsson Tham, professor i livsmedelshygien vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, Örebro Universitet ätit ett elva månader gammalt ägg. 

Men i dagens Boulevard låg fokus på påskmaten i stort, och kanske främst på påskbuffén vi gärna dukar upp på påskafton.  

Marie- Louise höjde ett varnande finger mot att lita blint på receptbilagorna i våra veckotidningar. Hon hade med sig ett exempel på ankleverterrin med pistagenötter.

- Jag kan nästan garantera att man blir så sjuk att man hamnar på sjukhus av det här.  

Och som vanligt ska man inför påsken komma ihåg att inte låta mat som hör hemma i kylskåpet stå framme för länge i rumstemperatur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista