Boulevard P4 Örebro

"Det är typ sju miljader svenska kronor"

5:18 min

Kal Ström ger oss nyheterna inom de sociala medierna. Denna vecka handlar det om Instagram, som igår köptes av facebook för en miljard dollar, och så gårdagens nyheter.

Instagram

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5pbnN0YWdyYW0uYW5kcm9pZCJd

http://alltommac.se/nyheter/facebook-koper-upp-instagram/

http://bisonblog.se/2012/04/darfor-koper-facebook-instagram-for-1-miljard-dollar/

Instagram till Android och Instagram till Facebook

http://jardenberg.se/b/dn-tank-om-24h-lankarna-forstor-internet-och-debatten/

Dagens Nyheter har lanserat sin plattform med så kallad betalvägg. Det innebär att de lägger ut precis allt sitt innehåll från tidningen, men bara för de som betalar. Som en marknadsföringsmetod har de använt länkar som bara fungerar i 24 timmar.

Draw Something

Pictionary för smarta mobiler. Du väljer ett ord av tre alternativ på olika svårighetsgrader. Sen får din motspelare, som oftast är din kompis från till exempel Facebook.

Pinterest är det tredje största sociala nätverket

Veckans näthit

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4188&artikel=5045188

Jack Werner på Alltid nyheter berättar om Veckans nyheter. Den här veckan berättade han om Slender man. Förra veckan om Shit snubbar says.

Henrik Ismarker tipsade polisen genom Twitter att det är många som kör för fort i hans område, att de borde göra en hastighetskontroll där. Någon dag senare var han på väg hem. 

http://ajour.se/tipsade-polisen-om-fortkorare-akte-fast-sjalv/