1 av 2
Fredrik Kämpenberg rullar till den perfekta köttbullen. Foto: Arne Holmberg/Sveriges Radio
2 av 2
Köttbullens dag. Foto: Arne Holmberg/Sveriges Radio

Rulla köttbullar på köttbullens dag!

16 min

Kocken Fredrik Kämpenberg demonstrerar hur köttbullar kan göras på två olika sätt för att uppnå den perfekta klassiska köttbullen. Se recept nedan.

Köttbulle - klassisk

4 msk ströbröd
2 msk lök
1 dl mjölk
1 tsk senap
1 dl riven potatis
1 tsk salt
1 krm vitpeppar, kryddpeppar och timjan
BLANDAS

400 g blandfärs

Rulla, stek och avnjut!

Köttbulle - nyare tappning

5 msk ströbröd
5 msk mjölk
2 msk lök
1 tsk senap
1 dl riven potatis
1 tsk salt
Kryddor
BLANDAS

200 g beat & 200 g blandfärs

Rulla, stek och avnjut!

Avnjutes, enligt Boulevard redaktionen, med potatismos, gräddsås, smörgåsgurka, rårörd lingonsylt, knäckemacka och ett stort glas iskall mjölk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista