Programbild för Sverigematchen
1 av 2
Peje Johansson Foto: Martina Wärenfeldt
Per Brolléus är programledare för Sverigematchen
2 av 2
Programledare Per Brolléus Foto: Martina Wärenfeldt

Redaktionen

Peje Johansson och Per Brolléus delar på uppgiften som programledare för Sverigematchen varje röd vardag.

Peje Johansson

Någon har vid något tillfälle sagt att ”omväxling förnöjer”. Och jag har verkligen genom åren haft den stora förmånen att få prova rollen som programledare i väldigt många olika program och sammanhang. Alltifrån det lokala morgonprogrammet, Ring så spelar vi och Sverigeresan till diverse publika livesändningar.

Mina största intressen är samlade under bokstaven M, som i människor, möten, mat, musik och motion. Behöver jag tillägga att barnen heter Maja och Martin.

Per Brolleús

Har jobbat på Sveriges Radio sedan 1996. Sju år som morgonprogramledare och sju år som eftermiddagsunderhållare. Det femtonde år jobbade jag som... eh... som... eh... som BÅDE morgonprogramledare och eftermiddagsunderhållare.

Den som påstår att radio är det roligaste som finns har aldrig jublat över att West Ham vunnit en match. West Ham är störst, radion och mitt jobb nummer två. Men det är inte mycket marginal dem emellan. 

Jag ogillar egoister, lathet och självupptagenhet. Hyllar humanism, engagemang och konsten att vara orädd. Michael Moore, Pink Floyd, Scocco, WHUFC, Leif GW Persson och Tintin är mina idoler. Har varit punkare, discosnöre, syntare samt folkdansare. Är färgblind, närsynt, allergisk, rygg-öm och stel i ena knät. 

Har lika långt till pensionen som till min 35-årsdag. Man kan kalla det lagom, men man kan inte mena det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".