Teckning Molly
1 av 104
Ett väsen som heter Dora ritat av Molly 8 år i Linköping. Den är snäll. Den gillar att leka och busa. Den är det busigaste väsendet.
Teckning Sofia
2 av 104
Ett väsen som heter Munterväsen ritat av Sofia 10 år i Uppsala. Munterväsen bor på en annan planet- planeten Skratticus. På Skratticus är alla snälla och glada. Varje månad flyger Munterväsenet ner till oss på jorden för att sprida glädje, för att det vill att alla varelser här ska vara glada.
Teckning Ivar
3 av 104
Teckning Meja
4 av 104
Ett väsen som heter Markatten ritat av Meja 8 år i Svenstavik. Markatten lockar människor genom att vara gullig. När de sover ger hon dem mardrömmar. Och hennes amulett kan styra dina tankar.
Teckning Lovisa
5 av 104
En gårdstomte ritad av Lovisa.
Teckning Hans
6 av 104
En tomtenisse ritad av Hans 7 år i Sollentuna.
Teckning Klara
7 av 104
Klara 8 år har ritat en rävmänniska som också är en prinsessa.
Teckning Maya
8 av 104
Maya 5 år har ritat ett Häxtroll.
Teckning Lucas
9 av 104
Ett väsen som heter Rok ritat av Lucas 8 år i Storvreta.Rok är en strdtsalf. Han har ett svärd och pilbåge. Pilbågens pilar är magiska och kan styras med pek och långfingret. Han bor i skogen med de andra väsena. Hans uppgift är att skydda skogen mot allt som vill förstöra den. De gör han tillsammans med sina kompisar.
Teckning Elma
10 av 104
Ett väsen ritat av Elma. Omiloggen är ett påhittat väsen som är vegetarian men ser ut som ett rovdjur. Omiloggen är ganska aggressiv när den skyddar sina ungar. Den äter maskrosor, bark, majs, äpplen och ogräs. Den bor i barrskogar men kan ibland bo i trädgårdar och är praktisk i trädgårdslandet eftersom den äter ogräs.
Teckning Noria
11 av 104
Ett väsen som heter Stjärnfiffi ritat av Noria 10 år i Uppsala. Stjärnfiffi skyddar mot ondska genom att lägga en bubbla runt ondskan.
Teckning Hampus
12 av 104
En drake som heter Firedragon ritad av Hampus 8 år.
Teckning Olivia
13 av 104
Ett väsen som heter Fliflo ritat av Olivia. Fliflo älskar klubbor och på nätterna brukar han ta två träd, ta bort kvistarna och ställa sig på dom.
Teckning Malva
14 av 104
Ett väsen som heter Lavoakräck ritat av Malva 11 år i Ronneby. Lavoakräck är sällsynt i byn Varulvskräck för att de flesta har försvunnit för varje år som gått . Det här väsendet skräms genom att när den går runt i byn så dundrar det rejält och så tar han upp barnen i famnen och så teleporterar han barnen till himlen.
Teckning Linn
15 av 104
En svenska elddrake ritad av Linn 7 år.
Teckning Munhuvudghost
16 av 104
Ett väsen som heter Munhuvudghost ritat av Ivar 9 år i Norrahammar. Munhuvudghost kommer till så här: När ett svärd åker ner i ett hål så kommer det upp ett spöke från hålet samtidigt som hålet stängs. Och den får mat och hus så här: Den bygger sina hus av människor som har blivit förstelnade av deras spott men skelettet tar dom ut och äter upp.
Teckning Isabelle
17 av 104
Ett väsen som heter Harry ritat av Isabelle 10 år. Harrys art är hippokonkon. Bild ett föreställer det gulliga husdjuret Harry, men på natten (bild två) så är han som ett helt annat djur. Då är han jättefarlig, har dödande blick och ALLT på hans kropp som är grönt är JÄTTE-farligt och man kan dö av att man råkar nudda hans gröna kroppsdelar.
Teckning Eluna
18 av 104
Ett väsen som heter Nausha ritat av Eluna 9 år i Borlänge. Nausha är en älva som kan spå och hjälpa dom som behöver hjälp. Hon är väldigt snäll och omtänksam hon hjälper natur och annat. Nausha är en bra vän, har röntgensyn, kan gå genom väggar och hon flyger 50 kilometer i timmen. Hon tycker om att sjunga, hon bor i skogen, hon har många vänner och hon är bra på magiska formler och spådomar.
Teckning Ellinor
19 av 104
Ellinor 9 år från Hässleholm har ritat Osynliga mannen. Han har superkrafter, det är att han är osynlig och kan göra allt svart. Han är bara 6 cm lång.
Teckning Frans
20 av 104
Ett väsen som heter Blablabla ritat av Frans 8 år i Älvsjö. Blablabla är ett julväsen och det producerar energi.
Teckning Olle
21 av 104
Ett troll i en skogsmiljö ritat och byggt av Olle 7 år.
Teckning Frank
22 av 104
Ett väsen som heter Banten ritat av Frank 7 år från Åkarp. Banten är ett skogsvägsen. Om man tittar på hans glada leende kan man bli hypnotiserad och bli lurad till ett träsk där man kan drunkna. Bantens favoritmat är leverpastej och glass.
Teckning Astrid
23 av 104
Ett väsen som heter Peg-hörning ritad av Astrid 5 år i Göteborg. Peg-hörningen är snäll, bor i skogen och kan trolla med sitt horn. På bilden har den trollat fram ett troll.
Teckning Ella
24 av 104
Ett väsen som heter Aka Kitsune ritat av Ella 13 år i Stockholm. Aka Kitsune är en kyuubi. Det är en niosvansad räv som kan förvandla sig till människa, enligt japansk folktro. Hon är en lurifax som gör lite vad hon vill. Enligt henne är det svårt att vara kyuubi. Som räv har man varm päls och frihet, men många vill gärna ha en som trofé på väggen med de nio svansarna. Som människa är det istället en massa regler som gäller. Hon äter vad rävar brukar jaga och äta, men snor även åt sig av människornas mat.
Teckning Ylva
25 av 104
Ett väsen som heter Musse ritat av Ylva 8 år i Örebro.
Teckning Wilhelm
26 av 104
Ett väsen som heter Köttomaten ritat av Wilhelm 9 år i Hässleholm.Köttomaten kan bli osynlig och gömma sig från människor och käka upp dom. Man hittar honom i Sjumilaskogen.
Teckning Angelica
27 av 104
Ett väsen som heter Tomtus ritat av Angelica 8 år. Tomtus är mörkblå och ljusblå, är rund med två armar, bor på ett slott, är 20 år gammal och har inget ansikte. Tomtus har också en kompis som är en fladdermus.
Teckning Edith
28 av 104
Ett väsen som heter ”Flax maxs” ritat av Edith 8 år i Bredaryd. Flax maxs har kraft att göra så att djuren lyder henne och hon kan göra sej till ett träd.
Teckning Victor
29 av 104
Ett monsterväsen ritat av Victor 6 år i Vejbystrand.
Teckning Viggo
30 av 104
Några olika väsen ritade av Viggo 9 år.
Teckning Stina
31 av 104
En älva som heter Isabell ritad av Stina 6 år i Ljungby. Isabell är 11 år och kan trolla med sitt magiska trollspö. Hon är god och hjälper naturen och människorna. En gång skulle hon gå och plocka blommor. Då kom hon till en äng där hon skulle plocka blommorna. Där trollade hon fram två blommor för det fanns inga blommor att plocka. Sen trollade hon fram en regnbåge - så vacker. Men när hon kom hem upptäckte hon att korgen med blommorna var borta.
Teckning Ebba
32 av 104
Ett väsen som heter Varulvsflickan ritat av Ebba 8 år i Svenstavik. Varulvsflickan är 200 år gammal och bor i en grotta. Hon kan göra blixtar från naglarna, tål inte vatten och äter blod.
Teckning Vilma
33 av 104
Två väsen ritade av Vilma 9 år i Hässleholm. Det är en jätte som heter Ätis, och en spökhundsnisselyktgubbe. Dom är fiender. Jätten bor under en sten och den andra bor på ett lyxhotell vid stranden. Spökhundsnisselyktgubben är kompis med en människa som heter Hugo. Ätis äter människor och han är sugen på att äta upp Hugo. Spökhundsnisselyktgubben räddar Hugo.
Teckning Viktor
34 av 104
En svensk bergdrake ritad av Viktor 10 år.
Teckning Theo
35 av 104
Ett troll ritat av Theo 10 år i Östersund.
Teckning Tyra
36 av 104
Monstret Skalleunge Trollunge ritat av Tyra 4 år. Skalleunge heter den i förnamn och Trollunge i efternamn. Han gillar att skrämma barn, människor och bebisar. Han är inte snäll.
Teckning Alma
37 av 104
Ett väsen som heter Skräck ritat av Alma.
Teckning Arvid
38 av 104
En stenjätte ritad av Arvid. Stenjätten lever bland bergen och den äter bland annat sten. Den är mindre än sju meter lång men mer än fem.
Teckning Adele
39 av 104
Ett väsen som heter Mister Monster ritat av Adele 5 år i Umeå. Mister Monster är en utomjording med 3 ögon.
Teckning Alma
40 av 104
Ett gäng olika onda och snälla väsen ritade av Alma 8 år i Lund. Det är ett ont Pingvinväsen, en levande sol, en monsterkanin, den onda tandfen, en ond bok som suger in människor, onda ögat, ett levande träd som heter Epos och en snäll önskeorm som kan byta färg.
Teckning Vilmer
41 av 104
Ett väsen som heter Kraklan ritat av Vilmer 12 år i Uppsala. Kraklan är en lila och fet drake. På dimmiga nätter kommer han och skapar grönska. Men river man ner växter kan man få en rejäl lavadusch...
Teckning Elise
42 av 104
Ett väsen ritat av Elise 11 år från Grums.
Teckning Emilia
43 av 104
Emilia, 10 år från Kramfors har ritat ett väsen som heter Leima. Hon kan se och höra bra med sina kattögon och -öron. Hon vakar över alla goda och skrämmer iväg faror med hjälp av sina glödande vingar.
Teckning Lucas
44 av 104
Ett väsen som heter Gribeln ritat av Lucas 9 år från Halmstad. Gribeln är ett köttätande väsen som lever i mörkret, den kan se på flera mils avstånd och har bra luktsinne. Dessutom kan Gribeln kasta förbannelser och gå på väggar.
Teckning Maria
45 av 104
Maria, 8 år från Västerhaninge har ritat ett väsen som heter Troll Lisa. Troll Lisa är 5 år, är snäll och tycker om att leka med kompisar. Dessutom älskar hon trollpaj och trollsmootie.
Teckning David
46 av 104
David, 4 år har ritat ett vrålande väsen som hoppar på en bil.
Teckning Arina
47 av 104
Ett väsen som heter Nisse ritat av Arina 7 år från Uddevalla. Nisse blir lätt utmattad och han jobbar för den onda tomten Krampus. Därför försöker Nisse fly från den onda tomten.
Teckning Adrian
48 av 104
Adrian, 5 år från Höör har ritat "Råttmänniska". Det är ett väsen som gillar ost och att kriga mot andra väsen. Om man stökar ner massa måste Råttmänniskan städa och glömmer bort att kriga.
Teckning Jasmine
49 av 104
Ett väsen som heter Flurixia ritat av Jasmine 10 år från Umeå. Flurixia är ett grönt troll som bor i skogen, hon gillar att äta grodor och slime.
Teckning Frank
50 av 104
Frank, 6 år, har ritat tre väsen: Gifttaggen, Klospöket och Stenormen!
Teckning Benjamin
51 av 104
Ett väsen som heter Rixa ritat av Benjamin 5 år från Umeå. Rixa äter hjärnor och sniglar, den gillar att jaga folk, den är 5 år och den är grön.
Teckning Elmina
52 av 104
Näcken ritad av Elmina 9 år från Lindesberg.
Teckning Sigge
53 av 104
Ett troll som heter Gegga ritat av Sigge 5 år.
Teckning Nova
54 av 104
Ett väsen ritat av Nova.
Teckning Andrej
55 av 104
Ett väsen som heter Neja-haje riddare ritat av Andrej 9 år i Norrköping. Neja-haje riddare är god inuti men blev förtrollad och transformerades till en järnrobot och blev ond. Neja-haje riddare bor i den kallaste och mörkaste skogen, alla fruktar honom. Men trots detta vill alla ta hans magiska svärd som kan skära vad som helst och aldrig går sönder. Om man ger honom pepparkakor bryts förtrollningen och han blir en fin vanlig pojke.
Teckning Julia
56 av 104
Ett väsen som heter Janga ritat av Julia i Spånga. Janga är snäll men lite lustig. Hon kan överraska en lite då och då med sina egna magiformler och hon hjälper till när det verkligen behövs. Janga bor i ett träd där hon mixar ihop sina formler. Hon äter kokosplommon, kanelpäron och dricker skinande daggdroppar.
Teckning Ellen
57 av 104
Ett väsen som heter Charlie ritat av Ellen 11 år i Kristianstad. Charlie är 10 cm lång och har som uppgift att hjälpa barn att vara snälla.
Teckning Ida
58 av 104
Ett väsen ritat av Ida.
Teckning Ivan
59 av 104
Ett väsen ritat av Ivan 8 år i Karlshamn. Detta väsen är en trehövdad dödsskugga som heter Godtrogen, Misstrogen och Tålamod.
Teckning Lo
60 av 104
Ett väsen ritat av Lo i Örebro.
Teckning Milja
61 av 104
Ett väsen ritat av Milja.
Teckning av Henning
62 av 104
Ett väsen som heter Sythor ritat av Henning 9 år i Umeå.
Teckning Meja
63 av 104
Ett trollväsen ritat av Meja.
Teckning Stella
64 av 104
Ett väsen ritat av Stella.
Teckning Max
65 av 104
Ett väsen ritat av Max.
Teckning av Amelia
66 av 104
Ett väsen som heter Stenmannen ritat av Amelia 11 år från Uddevalla.
Teckning Vilhelm
67 av 104
En drake ritad av Ville.
Teckning Axel
68 av 104
Ett träskmonster ritat av Axel 7 år i Falun.
Teckning av Sagalinn
69 av 104
Ett Blixtvingeväsen ritat av Sagalinn 10 år från Forsheda. Just denna blixtvinge heter smaragd och har kraft att skapa växter. Denna sort äter gräs och den blir magisk på natten och får sina vingar. På dagen är den som en helt vanlig vit häst som springer runt i skogen. Dessa blixtvingar är så kallade lyckodjur, om du har tur och är snäll mot den så kanske du får tre önskningar. De bor i en värld dit ingen människa hittar.
Teckning av Emil
70 av 104
Ett väsen ritat av Emil 9 år från Boden.
Teckning Irma
71 av 104
En Marvätte ritad av Irma.
Teckning Martin
72 av 104
Ett väsen som heter Damon ritat av Martin i Skellefteå. Damon äter daggmaskar, han kan förflytta sig till olika ställen och bor i djungeln.
Teckning Liam
73 av 104
Ett väsen som heter Enöga ritat av Liam 9 år från Vikbolandet. Enöga lever i vattnet och är en snabb simmare. Han kan spruta gift så andra svimmar. Han är glupsk och äter det mesta. Enöga kan även vara på land och kan bli 1000 år.
Teckning Elin
74 av 104
Ett väsen som heter Snöer ritat av Elin i Varberg. Snöer har snökrafter. Hans uppgift är att tillverka snö i skidbackarna varje vinter så man kan åka skidor. Men hans viktigaste uppgift är på sommaren. Då är han på nordpolen och gör snö och is till glaciärerna så att de inte ska smälta. Snöer tål kyla för han har extra tålig hud. Hans ben är isbjörnsben så att han kan simma bra och springa snabbt för de är starka. Snöer åker alltid skidor för att det går snabbt. Snöer gör snö med sina händer, men för att kunna göra snö måste han lyssna på julmusik som han hör i sina hörlurar.
Teckning Henny
75 av 104
Ett väsen som heter heter Matika ritat av Henny i Uppsala. Matika är en blandning mellan snigel och säl. På bilden står det vilken Matika som är vuxen, barn och nyfödd.
Teckning av Ida
76 av 104
Ett väsen ritat av Ida 5 år från Kolmården.
Teckning Elliot
77 av 104
Ett väsen ritat av Elliot 6 år i Järfälla.
Teckning Tuva-Li
78 av 104
Ett väsen ritat av Tuva-li. Det är ett andeväsen som lever i skogen och helst svävar ovanför vatten.
Teckning Elvira
79 av 104
Ett väsen som heter Jätte ritat av Elvira i Hunnebostrand.
Teckning Einar
80 av 104
Ett väsen med blod ritat av Einar 6 år i Årsta.
Teckning Mai
81 av 104
Ett troll ritat av Mai.
Teckning Oscar
82 av 104
Ett väsen som heter Killer ritat av Oscar 10 år.
Teckning Maja
83 av 104
Ett väsen som är ett talande ljus med vingar av Maja 8 år.
Teckning Lina
84 av 104
Ett väsen som heter Brödhatten eller Klockmannen ritat av Lina 9 år.
Teckning Kaj
85 av 104
Ett alv ritad av Kaj 9 år.
Teckning Wilma
86 av 104
Ett väsen som heter Juno ritat av Wilma.
Teckning Siri
87 av 104
En cyklop ritad av Siri i Åhus.
Teckning Charlie
88 av 104
Ett väsen ritat av Charlie i Julita.
Teckning Johan
89 av 104
Ett väsen ritat av Johan 8 år. Det är en ond blomma som nyss varit på kalas.
Teckning Pontus
90 av 104
Ett väsen som heter Grånkel ritat av Pontus 7 år i Älvsjö. Grånkel har en stor mun som är som en ficka där det får plats avbitna huvuden. Handen som ser lite ut som en fot är väldigt bra att boxas med.
Teckning Melker
91 av 104
En jätte ritad av Melker i Hässleholm . Jätten bor nere i en grotta. Han fångar drömmar och hans sköldpadda sitter på hans axel. De fångar drömmar tillsammans. Fast ibland äter sköldpaddan upp drömmarna.
Teckning Hugo
92 av 104
En gorillakaktusspindel som heter Kockorikockori ritad av Hugo i Svenstavik. Den är 5000 år och kan hoppa och klättra. Kaktusen blir guldig och magisk och kan göra allt konstigt.
Teckning Gianna
93 av 104
En älva ritad av Gianna 6 år.
Teckning Aina
94 av 104
Väsenteckning av Aina
Teckning Alma
95 av 104
Väsenteckning av Alma
Teckning August
96 av 104
Väsenteckning av August
Teckning Harry
97 av 104
Väsenteckning av Harry
Teckning Henry
98 av 104
Väsenteckning av Henry
Teckning Iris
99 av 104
Väsenteckning av Iris
Teckning Jesper
100 av 104
Väsenteckning av Jesper
Teckning Jill
101 av 104
Väsenteckning av Jill
Teckning Olle
102 av 104
Väsenteckning av Olle
Teckning av Sagalinn
103 av 104
Väsenteckning av Sagalinn
Teckning Viggo
104 av 104
Några olika väsen ritade av Viggo 9 år.

Väsenteckningar!

Här kan du kolla på några av alla de fina bilder som kommit in till vår teckningstävling om väsen!

SUPERSTORT TACK till alla barn, föräldrar och lärare som har skickat in så många roliga, fantasifulla, läskiga, galna, vackra, hemska, livsfarliga, snälla och tokiga väsen.

Vi hade ingen aning om att det ens fanns så många olika väsen!

Vi har publicerat så många teckningar vi har kunnat i bildspelet här ovanför under december 2017. Tyvärr har vi inte möjlighet att visa upp alla teckningar här på hemsidan (men vi skulle gärna vilja).

Jättekul att så många klasser jobbat med tema väsen i samband med julkalendern, och skickat in elevernas bilder.

Återigen - TACK för alla fina bilder, vi på Barnradions redaktion är helt överväldigade av gensvaret på vår tävling.

Tävlingen är nu avslutad - och vinnarna är utsedda! Se länk här nedanför.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista