Kontakta Fråga musikprofessorn

Mattias Lundberg, programledare. Mattias är professor i musikvetenskap vid Uppsala Universitet och tillika mannen som gett upphov till den här seriens programnamn. För P2-publiken är han sedan tidigare känd från succépodden Den svenska musikhistorien som tar ett helhetsgrepp om svensk musikhistoria. 2015 blev Mattias utsedd till Årets rookie på Radiogalan 2015.

Maja Åström, programledare. Maja är mångårig programledare och producent vid Sveriges Radio och har gjort program för samtliga SRs kanaler. Maja är också en av initiativtagarna till den uppmärksammade podden Lundellbunkern, där ett gäng ofrälsta Lundell-lyssnare (inkl. henne själv) fick i uppdrag att lyssna på en Ulf Lundell-skiva i veckan.

Johanna Olofsson, producent. Musikjournalist som jobbat med otaliga musikproduktioner för såväl SR som SVT. I P2 hörs hon bl.a. i programmen Kalejdoskop och Elektroniskt. Johanna är också en väletablerad DJ och aktiv i Klubbkören som, enligt egen utsago, "sjunger modern skit som får alla golv att gunga".

Ställ din fråga om musik som du vill ha svar på genom att skicka ett mejl till fragamusikprofessorn@sverigesradio.se eller använd formuläret längst ned på sidan. Fråga musikprofessorn görs av Produktionsbolaget Munck för Sveriges Radio P2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".