Gps i personbil. Foto: Leif R Jansson/Scanpix.

Måndag 10 december

12.10: Det behövs en barnakut på Universitetssjukhuset i Örebro. Det menar barn- och ungdomskliniken, men också organisationen NOBAB som jobbar för barnkonventionen.

En sen helgkväll på akuten kan skrämma barn för sjukvården för livet. Landstingsrådet Marie-Louise Forsberg-Fransson tar åt sig av informationen och lovar föra fram den.

12.30: Vägverket kämpar vidare mot avarterna i trafiken. Nu vill man prova att ge förare som kopplar in en GPS och låter sig hastighets- övervakas lägre försäkringspremier. Ett solklart ingrepp i den personliga integriteten enligt tankesmedjan Den Nya Välfärden. Försäkrings- förbundet undrar om Vägverket kommer åt de farliga situationerna i trafiken med försöket. Hur går det
t ex med rattfyllorna?

12.50: Kvinnliga politiker far mer illa i medierna än sina manliga kollegor. Åsa Croon, forskare på Örebro Univeristet har jämför bl fl a Jan O Karlsson och Gudrun Schyman och konstaterat att kvinnor skandaliseras mer än männen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".