Fredag 14 december

12.10: Länsrätten dömer till kommunernas fördel.

Länsstyrelsens äldreskyddsombud klumpade ihop drygt 90 ärenden från länet om behov av särskilt boende som de ansåg att kommunen brustit i. Men av de 40 avgöranden som kommit hittills har 11 gått länsstyrelsens väg.

Socialchefen Thorsten Holgersson i Laxå gillar inte systemet där kommunerna riskerar att hamna inför tinget.  I Örebro har dock planerare Marie Villman tillförsikt. Nu öppnar här ett särskilt demensboende.

12.30: Mördade lektorn och forskaren Fuat Deniz, på Örebro Universitet, släkting: morbrodern Sadik Düzgün berättar om Fuats mission. Utbildning är en väg att integreras i ett nytt samhälle.

12.40: Studentkåren på universitetet flaggade för några veckor sedan om otryggheten kring campus och studenternas boende. Camilla Mortyr från kåren berättar om ensligheten och mörkret i miljön runt universitetet.

Kommunalrådet Fredrik Persson (mp) kommer att tillsätta en stadsdelsutvecklare i området.

12.50: En rapport från Fredrik den Stores land. Denna vecka om julhetsen - hur ska man hinna bränna alla stålar före julafton?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".