Fredrik den store. Ill: David Cederlöf.

Fredag 25 januari

12.10: Klubb Satin har fällts av ERK, Näringslivets Etiska Råd för könsdiskriminerande reklam, för en affisch med en ung kvinna klädd i liten bikini framför en bil av dyrare modell.

Ibrahim Cogo som äger klubben, tycker sig vara felbehandlad. Det är inte han som satt upp affischen. Men Jan Fager på ERK, tycker att fallet är solklart.

12.30: Kunskapsskolan måste starta friskola i Örebro 2008, eftersom Skolverkets tillstånd löper ut i år. Men senast igår blev det nej i Byggnadsnämnden i Örebro, till att etablera sig på Pappersbruksallén.

300 barn står i kö till Kunskapsskolan, bland dem Erik Karlsson och Mercedesz Farkas, vars barn är ledsna idag.

Men Lennart Bondesson, kommunalråd, försöker hitta lediga lokaler. Kenneth Nyman, som är regionchef för Kunskapsskolan, har bråttom för att hålla intresset för skolan vid liv.

12.50: Det är ovanligt varmt i Fredrik den Stores land. Men att rädda livsformerna på planeten handlar det inte om. Att stoppa utsläppen får inte kosta i bonustyngda företagsdirektörers fickor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista