Måndag 28 januari

12.10: Vårdgarantin säger att du ska få vård inom tre månader. Men för Martin Skyttevik i Kinkhyttan i Lekebergs kommun, fick vänta 14 månader på att operera sitt bråck.
Landstingsrådet Mårten Blomqvist (s) menar att det här är förfärligt och att betrakta som ett olycksfall i arbetet.

12.20: Det säljs fler överfallslarm än tidigare. Det vittnar man om på Teknikmagasinet i Örebro.
Och det var just ett tjutande larm som räddade en ung kvinna från att bli våldtagen på öster i Örebro igår.
På Karolinska skolan i Örebro känner sig Isabel Hallqvist ständigt osäker. Friheten begränsas av rädslan för överfall. Själv har hon inget överfallslarm.

12.30: Fackförbundet Transport motsätter sig alkolås i skåpform. Bättre att det sitter i bilen, för den personliga integriteten och för att förhindra fusk, menar Martin Miljeteig.

Men Sveriges Åkeriföretag Öst tycker att fackets argument är skeva. Enligt Joakim Larsson spelar det ingen roll var alkolåset sitter.

Och på E V Erikssons Transport AB sitter ett alkolåsskåp på väggen. Men det är sällan det används, det räcker med att förarna vet att det finns där, säger vd:n Liselotte Eriksson.

12.50: Det skrivs ut mer antibiotika än tidigare, också inom Örebro läns landsting. Men smittskyddsläkare Hans Fredlund tror att man nu nått en slags balans i förskrivningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista