Tisdag 29 januari

12.10: Fyra månader tvingades en kvinna vänta på undersökning och operation av sin bröstcancer.

Skandal, menar Bröstcancerföreningens Riksorganisationen, och hänvisar till EU-regler som säger att undersökning och besked ska man inte behöva vänta på mer än i fem dagar.

Patientnämnden berättar om omkring tio liknande tidigare fall, som nämnden rapporterat om tillbaka till vården.

Landstingsråd Marie-Louise Forsberg-Fransson beklagar det inträffade, men menar att politiken inte kan göra mycket mer.

12.30: Snart kan vi ha kossor som allt mer liknar den omdebatterade rasen Belgien Blue. Jordbruksverket öppnar för detta efter påtryckningar från EU.

Djurhandlaren Per-Olof Hagelgren är glad idag. Han har varit med och jobbat för att rasen ska godkännas i Sverige: Det ger god ekonomi och bra kött. De monstertjurar som visats på bild stämmer inte med verkligheten.

Men LRF:s Håkan Rohdén är upprörd. Organisationen har motsatt sig de här djuren med hänvisning till djurhälsan.

12.50: Kunskapsskolan kommer troligen att acceptera den kommunala lokal som Örebro kommun erbjuder, för att kunna starta friskolan till hösten. Idag har regionchef Kenneth Nyman haft möte med Örebroporten och politikerna och det ser ut som om man hittat en tillfällig lösning för hösten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista