Onsdag 30 januari

12.10: Kinesiska ambassaden har försökt stoppa ett kulturevenemang som arrangeras i Stockholm och Linköping. Anledningen är att det har knytning till Falun-Gong-rörelsen, som regimen motarbetar.

Maria Johansson i Örebro är en av arrangörerna och själv utövare av Falun-Gong, och berättar att utövandet gör henne lugn och harmonisk.

Lasse Johansson på Teologiska Högskolan är skeptisk till rörelsen, vars ledare Li Hongzhi sägs utlova evig ungdom och friskhet från alla sjukdomar.  

12.30: Butiksinnehavare i Karlskoga säger sig ha problem med den nya fastighetsägaren Protego. Den är svår att få kontakt med och hyrorna har rusat i höjden.

Men Protego och förvaltaren EMF ska försöka räta ut problemen, lovar Protegos Sverige-vd Lars Almqvist.

12.50: Fem lodjur får skjutas i Örebro län i år. Inte fler, vilket Svenska Jägareförbundet gärna sett. Totalt i landet utökas dock jakten.

I Örebro län är stammen stabil och har en föryngring på omkring tio djur under senaste året, berättar Kjell Johansson på länsstyrelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista