Tisdag 5 februari

12.10: Två konditorier i Örebro har försatts i blockad av Livsmedelsarbetareförbundet.

Ägaren Helen Andersson vill inte skriva kollektivavtal med facket, utan vill själv förhandla med sina anställda. Livs Stefan Hall säger att det är en mycket ovanlig åtgärd att försätta företag i blockad.

12.30: Organisationen Företagarna ger konditoriägaren sitt stöd, medan ägaren av Sveas i Kumla menar att kollektivavtal behövs.

12.40: Minska antalet förtroendevalda. Det tycker kommunalrådet Staffan Werme (fp), allt fler beslut hamnar på allmänhetens köksbord. Dessutom är det viktigt att människor i olika delar av Örebro behandlas lika.

Men riksdagsledamoten Eva-Lena Jansson (s) menar att det är viktigt att besluten finns bland fritidspolitikerna, som har en koppling till vardagen och som finns på många håll geografiskt i samhället.

12.50: Demokratiska medborgare kan man skapa genom att låta eleverna diskutera sina frågor i undervisningen. Det berättar Kent Larsson, som forskat i frågan på Örebro Universitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".