Måndag 25 februari

12.10: Fler än hälften av Örebro läns kommuner brister i modersmålsundervisningen. Lindesbergs kommuns ordförande i barn och utbildningsnämnden är själv förvånad över att det är så svårt att hitta finsklärare, men lovar

Kenneth Hyltenstam, professor i tvåspråkighet vid Stockholms Universitet, förklarar att man behöver ett grundspråk att stå på ordentligt, innan man kan lära nästa.

12.30: Polisen tycker att Karlskoga kommuns socialförvaltningen brister, när det inte finns listor med journummer till ansvariga personer.

I helgen fick polisen agera detektiver för att hitta till rätt person, sedan polisen omhändertagit en 14-åring som rymt från ett behandlingshem.
Karlskoga kommuns socialchef Karin Björkman lovar jourlistor till polisen om nu polisen vill ha det. Tidigare har det varit så få fall att man inte ansett det nödvändigt.

12.50: Varför ska tjejer göra lumpen?

Pliktutredningen vill göra försvaret mer jämställt och ordföranden Anders Svärd (c) från Kumla att allt fler vill göra lumpen och tjejerna ska beredas samma mölighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista