Byggande av Citybanan på Stockholms centrals banområde. Foto: Tomas Oneborg/Scanpix.

Måndag 7 april

12.10: Hur ska vårdcentralerna kunna fungera bättre?

Imorgon presenterar landstinget konsultrapporten som gjort en genomlysning av vården. Kanske kan arbetet fördelas annorlunda mellan läkare och sjukgymnaster?

Läkaren Åke Kihlberg och sjukgymnasten Marianne Botvalde i debatt.

Landstingsrådet Marie-Louise Forsberg-Fransson får svara på frågan varför man inte använder målet 1500 patienter per läkare och istället använder 2000 patienter per läkare. 

12.30: Ännu en frontlastarkupp på Mariebergs köpcentrum.

Hur ska de stoppas? Maskinerna används vid byggjobb, men stjäls och körs rakt in i butiker.

Dick Malmlund, säkerhetsansvarig på Svensk Handel tycker att handeln måste komma överens med byggherrarna - lås och säkra så att maskinerna inte kan stjälas.

12.45: Ta betalt när politiker utnyttjar dig!
Uppmaningen kommer från krönikören och författaren Maria Kücher, som anser att regerings- och partiförträdare med mediauppbåd i släptåg egentligen inte är annat än intresserade av att synas tillsammans med ”vanligt folk”. Deras åsikter är ointressanta.

12.50: Hur ska det bli med Citybanan?
Örebro kommun vill inte betala fullt hälften, utan sprida ut betalningen på alla kommuner. Idag har kommunalråd suttit i möte med landstinget. Kommunalrådet Inger Högström Westerling berättar vad mötet gav och hur hon agerar nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".