Fredag 11 april

12.10: Pensionärerna i PRO har kedjat fast sig utanför apoteket på Järntorget i Örebro. De vill rädda apoteken!

Men Sofia Larsen, (c), riksdagsledamot, menar att det bara är servicen som sådan som kommer att anpassas till dagens behov. Själva ansvaret för medicinerna ska staten ta.

Se på Norge, menar Lennart Axelsson, (s) riksdagsledamot, där äger tre internationella läkemedelsbolag apoteken och då hamnar pengarna i bolagsfickor istället för i statens plånbok, säger Lennart Axelsson.

12.30: Dust be Diamonds - musikfestivalen på Kulturhuset i Örebro var planerad till fredagskvällen. Men nu har den ställts in. Orsak: Kommunens tillståndsutskott nekar arrangörerna att servera alkohol.

Men vad är skillnaden mellan det här arrangemanget och de som sker i Konserthuset där det inte finns åldersgräns och dessutom alkoholservering? Det frågar sig Weronica Ångström på Vuxenskolan som står bakom spelningen tillsammans med föreningen Scenit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".