Onsdag 16 april

12.10: Ericssons varsel i bland annat Kumla är en del av den globala ekonomin. Det säger ekonomijournalisten Knut Keinz Rongerud.

Och facket Unionen är kritisk till att företaget gör sig av med så många anställda i Kumla. Enligt Bosse Johansson på Unionen kan det slå tillbaka mot företaget då man inte längre kan styra kostnaderna internt som tidigare.

12.30: Sök vilken vårdcentral du vill!

Socialminister Göran Hägglund (kd) vill införa fritt vårdval, vilket enkelt förklarat betyder att patienten får en påse pengar som den kan använda var den vill.

Men Marie-Louise Forsberg-Fransson, (s) landstingsråd, menar att regeringen måste ta itu med frågan om läkarbristen. Annars går reformen inte att genomföra. Och ett sätt att få fram läkare är att låta Örebro Universitet examinera dem. 

12.50: Varför slå sönder ett system som fungerar?

Det frågar sig riksdagsman Lennart Axelsson (s) i debatten med socialminister Göran Hägglund, (kd) som å sin sida menar att servicegraden måste höjas. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".