Måndag 21 april

12.10: Kommunchef Lars-Göran Loré i Hällefors tar tillbaka sin uppsägning. Anledningen är att det blev ”politiskt turbulent” kring den fallskärm som skulle komma att kosta kommunen  sammanlagt närmare en miljon kronor.

Christina Johansson (m) ställde kravet kring en opartisk utredning om avtalets riktighet. Det svänger snabbt är hennes kommentar idag. ”Vi har ju redan påbörjat en rekryteringsprocess för att hitta en ny kommunchef!”

Penti Supponen (s) kommunalråd i Hällefors kommun håller fast vid att avtalet i sak var ok. Imorgon ska ärendet debatteras vid ett extra inkallat möte.

12.30: Studenterna ska leva på drygt 7000 kronor i månaden. ”Det är för lite och inget fick vi i vårpropositionen”. Det säger Markus Görs, ordförande på Studentkåren på Örebro Universitet.

Riksdagsledamoten Oskar Öholm (m) har själv erfarenhet av att leva som student, men menar att Sverige ändå har ett generöst system jämfört med andra länder. Samtidigt påpekar han att det pågår en studiesocial utredning som kan förändra ett och annat.

12.50: Klockan tolv idag drog sjuksköterskestrejken igång. Örebro läns landsting är ännu inte indraget i konflikten, men här följer vårdpersonalen det som händer med spänning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".