Onsdag 23 april

12.10: Nazister värvar unga med dåligt självförtroende på skolor.

I Nora har skola, fritidsgård och BRÅ, med flera jobbat aktivt för att få ungdomarna, som hamnat i gäng med främlingsfientliga förtecken, på rätt köl.

”Det handlar om att strunta i det de säger och ge dem kärlek och uppmärksamhet” säger fritidsgårdsföreståndare Mats Johansson i Nora.

12.30: Etanol ifrågasätts allt mer som ersättning till bensinen i våra bilar. Spannmål till drivmedel sägs tränga undan matproduktion i fattiga länder.

Vid Karlskoga Energi och miljös etanolanläggning letar man efter andra alternativ till spannmål och stiger priserna på spannmålen ännu mer blir det ingen etanolfabrik i Karlskoga.

12.40: Hundra jobb hotas i Örebro, när Försvarsmakten måste halveras på grund av ekonomin.

På andra håll i landet meddelar kommunalråden att de tänker kämpa för att försvarsanläggningarna ska bli kvar på orterna. Staffan Werme (fp), kommunstyrelsens ordförande i Örebro, tänker ringa försvarsminister Tolgfors, men vill helst se privata jobbtillfällen i Örebro.

Tjänstefel! menar oppositionsrådet Jonas Karlsson (s). Offentliga jobb är enligt honom lika mycket värda som privata.

12.50: Fågelskådare från England ska lockas till Örebro, tänker sig kommunen. Oset och sjön Tysslingen har mycket att erbjuda för friluftsturister.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".