Torsdag 15 maj

12.10: Ytterligare besparingar att vänta inom socialnämnden i Karlskoga. De pengar som redan sparats in räcker inte. Nu pekar underskottet mot 10 miljoner kronor.

Ingegärd Bennysson (s) och ordförande i Socialnämnden i Karlskoga i samtal med Kommunals Lena Hagström, som konstaterar att osthyveln inte fungerar, den här gången.

12.20: Örebro läns landsting agerar efter Sveriges Radios avslöjande: Nu vill personaldirektör Maria Åkesson ha alla papper på bordet.

-Stämmer det att Försvarsmakten kräver att den enskilde vårdanställde som också är anställd av Nordic Battlegroup ska skriva bort sin lön med landstinget, så måste vi ta det under övervägande, säger Maria Åkesson.

12.30: Kvinnor slits hårdare inom industrin än männen. Men arbetsgivarna borde ta hand om kvinnorna om det är så att de riskerar förtidspension. Det menar Roland Kadefors, professor i arbetsvetenskap.

12.50: Svenska kyrkan är den arbetsgivare som är överrepresenterad i JÄMO:s anmälningsregister.

Nu har JÄMO granskat alla stift och en del församlingar när det gäller jämställdhetsarbetet och konstaterar att den idébärande organisationer brister i mycket.

Karlskoga församling är ändå det goda exemplet i granskningen.