Onsdag 21 maj

12.10: När befolkningen i sydöstra länsändan oroar sig mycket för vad provborrningar efter olika mineralfyndigheter kan göra med omgivningarna i Sköllersta och Kvarntorp, tänker människor i norra länsändan tvärtom.

Idag samlade projekt Bergskraft Bergslagen företrädare från gruv- och prospekteringsföretag, liksom politiker och företag i branschen i Kopparberg och Rakt på Sak var med.

12.30: Ett nätverk för kvinnor i gruvbranschen bildas. Kvinnorna är få inom näringen idag, men kommer att bli fler i takt med att branschen åter vaknar till liv.

12.40: Tjejrum, shoppingresor och sminkkvällar - är det att stärka unga kvinnors självkänsla?

Det undrar SSU:aren Emma Lidell. Hon anser att de pengar som Örebro kommun avsatt till fritidsgårdarnas jämställdhetsprojekt används på fel sätt.
Göran Sandahl, på kommunens fritid ungdom, försvarar fritidsgårdarnas projekt. Det lutar sig mot demokrati och folkbildning och sker på vetenskaplig grund, menar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista