Torsdag 22 maj

12.10: Ingen lön sedan i mars. Och kanske får de betalning för sitt jobb nu i maj.

Så är läget för 17 invandrare som är anställda av Örebro Goes Global, företaget som ska sälja ny miljöteknik till andra länder.

Vänsterpartiets Murad Artin är mycket kritisk till hela projektet och tycker att den politiska majoriteten i Örebro lurat invandrarna.

Moderaternas Richard Vappelin, kan hålla med om att man kanske gått för fort fram i kraven på att de ska bli självförsörjande, men att ÖGG ändå är bättre än att tvingas leva på försörjningsstöd.

12.20: Hällefors Pentti Supponen håller fast vid att han gjorde rätt, när han skrev ett fallskärmsavtal med sin kommunchef, trots att Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, riktat kritik mot honom för detta.

Kommentarer från Peter Carlsson (s) och Mats Rundqvist (hob).

12.30: Kinesiskor gör upp om sexuella tjänster med äldre män i utbyte mot att männen finanseriar de unga kvinnornas studier. Det är ett av de ämnen som Genusvetenskapligt exellenscentrum har uppe idag när världsledande genusforskare samlas i Örebro.

12.45: Regeringen måste finansiera textning av alla TV-program på SVT och TV4.

Kravet kommer från Jan-Peter Strömgren, förbundsordförande för HRF, Hörselskadades Riksförbund. Kulturminister Lena Adolson Liljeroth, som besöker HRF:s kongress i Örebro, har ställt kravet på 100-procentig direkttextning via Public Service-utredningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista