Onsdag 28 maj

12.10: Endagsstrejk som sympati. Det tänker sig Järnboås skolas föräldraförening som stöd till nedläggningshotade Dalkarlsbergs skola, i Nora kommun.

Men det är att bryta mot skolplikten, menar bildningschef Richard Linder i Nora. Och han kan inte lova att Järnboås skola heller får vara kvar. Det hänger på hur stor barngruppen är, och underlaget är vikande.

12.25: Vårdkonflikten - ska den få en lösning?

Idag samlas sjuksköterskorna till extrakongress och för att ta ställning till medlarnas senaste bud.

12.30: Allmännyttiga bostadsföretaget ÖBO i Örebro tänker sälja 1500 lägenheter, vilket Hyresgästföreningen inte är så förtjust i.

Och socialdemokraterna tycker att det är oetiskt att vinster ska plockas ur bolaget, när de kan investeras i bostadsområdena istället.

Men Staffan Werme, (fp) menar att socialdemokraterna istället skulle höja hyrorna om de fick bestämma och att det här är enda sättet att bryta ”utanförskapet”.

12.50: Företaget Neova vill bryta torv i Lekeberg, men har fått nej från länssstyrelsen. Nu överklagar företaget beslutet till regeringen och till de kringboendes stora besvikelse. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".