Måndag 2 juni

12.10: Övervakningskameror. Låsta dörrer. Larmknappar och pansarglas. Guldsmeder låser dörren om sig när brottsligheten riktas mot dem. Alf Halldin i Örebro är en av dem.

Branschorganisationen Smycken och Klockor funderar på att sprida bilder mellan medlemsföretagen, från kameraövervakningen där skummisar fångats.

12.30: Skolavslutning bör firas i kyrkan.

Det anser Sverigedemokraterna i Örebro och har motionerat i kommunfullmäktige i frågan. Partiet vill värna de svenska traditionerna. Miljöpartiet menar att alla elever ska kunna delta, samhället ska inte splittra utan enas kring högtiderna. 

12.45: Imorgon fattas beslut om att lägga ner skoldelen av Dalkarlsbergs skola i Nora kommun. Men hur är det med underlaget till beslut?

Enligt Helena Vilhelmsson (c) känner sig personalen som brickor i ett spel. Det förekommer inget arbetsmiljöproblem, vilket hävdats finnas risk för på mindre skolor.

”Vi har på fötterna för beslutet” menar Svenerik Nykvist (s), som säger att han har forskning och facket i rygget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista