Onsdag 4 juni

12.10: Det skandalomsusade investmentbolaget Obol har även förvaltat ryska pengar. En miljardär satsade upp mot 60 miljoner kronor, men drog sig ur när han märkte att allt inte stod rätt till.

I en första intervju, gjord på Sicilien där Obols grundare Bo Johansson gömmer sig, berättar han att han vet var pengarna finns och bönar om hjälp att hitta dem.

Konkursförvaltaren advokat Einar Wanhainen vädrar morgonluft, nu när han fått reda på var Johansson gömmer sig. Det ökar möjligheten att få hjälp i konkursförvaltningen.

12.20: Plötsligt verkar Karlskoga kommun inte ha råd att bygga det där omdebatterade nya badhuset. En ny gymnasieskola och satsningar på E18 kommer emellan.

I klass 8E på Skrantaskolan hade eleverna en rad olika förslag på hur badhuset skulle se ut. Ett arbete i onödan?

12.30: Bengt Johansson (s) och kommunalråd i Karlskoga kommun säger att ett nytt badhus kommer det att bli förr eller senare, även om inte pengarna räcker just nu.

Oppositionsrådet Ola Karlsson (m) är med på prioriteringen, men är kritisk till hur frågan skötts.

Förbundskapten för de svenska simhopparna, Ulrika Knape, beskriver en svår träningssituation. Man kan överhuvudtaget inte satsa på höga hopp.

Men det räcker inte att lappa och laga längre på det gamla badhuset, det säger Kerstin Bergström-Persson (s) och ordförande i kultur- och föreningsnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista