Måndag 9 juni

12.10: Ett glas vin vid representation, det är ok menar Örebro Kyrkliga Samfällighet som fattat beslut om en ny alkoholpolicy. Det berättar Annika Zetterholm (c) och vice ordförande i samfälligheten. 

Men Ann-Marie Wulfstrand på Verdandi i Örebro menar att ska man ha vin vid representation bör var och en betala det själv.

12.30: Det finns ett fåtal skolor med Reggio Emilia-pedagogik i landet och förbundet håller på att skriva en handbok om hur en sådan skola kan verka.

Politikerna i Örebro vill att Varbergaskolan ska bli en RE-skola. Och Anders Hagsten (kd), ordförande i skolnämnd nordväst, ser det som en fin möjlighet att skapa något nytt och bra.

Men någon särskilt utbildning finns inte för att tillägna sig kunskapen, säger Sonja Lundmark, rektor på RE-skolan i Piteå, med tanke på att det nu ska rekryteras nya lärare till Varbergaskolan.

12.45: Det är torrt, mycket torrt. Grundvattnet är relativt lågt och skörden skulle behöva regn.

Hos jordgubbsodlare konstbevattnar man nattetid. Men hos de som odlar för vall har skörden varit dålig.

SMHI spår dock lägre temperaturer och regn framöver. SGU säger att det behövs rejält med regn om det ska tränga igenom jordskorpan. I västra länet är grundvattennivån lägre än normalt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista