Tisdag 10 juni

12.10: Personnumren håller på att ta slut. Därför föreslår en statlig utredning att det som varit lika naturligt och svenskt som smörgåsbord och midsommarstång - förändras.

Dagdatumet behöver inte vara det som du är född på, längre. Det berättar Birgitta Pettersson, regeringens särskilda utredare.

Men en förändring skulle göra det krångligare för forskare, det säger barnläkare Jonas Ludvigsson på Universitetssjukhuset i Örebro. Just när det gäller riktigt små barn är det viktigt att veta hur gammalt barnet är.

12.30: Semestern fyller 70 år!

Till en början var den inte tänkt som enbart rekreation, utan detta var ett tillfälle att förkovra sig. Från två veckor i starten gäller nu fem veckors semester. Kravet på sex veckor hörs inte längre.

12.50: Från vapen till Washington.

Informationschef Anders Florenius på Saab Bofors Dynamics i Karlskoga lämnar Sverige för ett nytt jobb som ambassadråd i Washington.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista