Onsdag 11 juni

12.10: Doktorsfrågan i Askersund får kommunen att agera. Den privata läkare som finns där i dag vill gå i pension, men det är inte bara att låta någon annan ta vid.
För det krävs att man håller sig till reglerna kring upphandling, för landstingets del, säger Håkan Bergman, landstingsråd (s).

Men Bo Trygg, kommunalråd (s) i Askersund, hoppas ändå att landstinget ska ge en yngre läkare tillstånd att ta vid.

12.30: Energimyndigheten skickar ut räkningar till 10 företag i Örebro län, för att de inte redovisat de elcertifikat som de ska ha för att främja förnyelsebar energi.

Slarv, menar Martin Eriksson på Energimyndigheten. Men Oppboga Bruk i Fellingsbro räknar kallt med att det här blir billigare för företaget än att handla upp certifikat på börsen.

Och på Scana Steel Booforge i Karlskoga menar vd Christian Ståhlberg att det är alldeles för mycket byråkrati kring elcertifikaten. Båda företagen har fått omkring 110 000 kronor vardera i krav.

12.50: Den värsta branden på 30 år rasar i Tivedsskogarna.

Det var för en och en halv vecka sedan Sveaskog började hyggesbränna, vilket gick snett. Nu kämpar brandmännen i skogarna igen, sedan det börjat blåsa rejält.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista