Torsdag 12 juni

12.10: Likt en banan. Så ser en första modell ut för Örebro län med kamratlän när de nya regionindelningarna tar form.

Örebro län, Dalarna, Gävleborg och Uppsala bör höra ihop, anser socialdemokraterna i landstinget. Men det behövs fler medlemmar i regionen. 

Vänta med ansökningen till regeringen, menar moderaterna. ”Blir vi inte fler i regionen kan vi förlora hundratals jobb på USÖ”, säger Kent Persson (m).

12.30: Glaskrosset på skolor och i offentliga byggnader kostar miljontals kronor varje år för Örebro kommun. Nu funderar fastighetsnämnden på att sätta upp kameror på skolor för att avskräcka de som saboterar, säger moderaten Hannah Ljung.

Ett dåligt förslag, menar vänsterpartisten Mussie Ephrem. ”Öppna fritidsgårdarna istället”.

12.50: Upp mot 200 falsklarm om året, drabbas Bergslagens Räddningstjänst av. För att få bukt med ofoget skickar brandkåren ut räkningar på vad det kostar.

En skola i Karlskoga vidarbefordrade sin räkning till föräldrarna till tre tonårspojkar, sedan de tryckt på larmknappen på sin skola.

”Men några krav på att de ska betala, det kan vi inte ställa”, säger Per Blom, verksamhetschef för grundskolan i Karlskoga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista