Onsdag 18 juni

12.10: Inte en enda man är anställd i barnomsorgen i Hallsbergs kommun. Och några handlingsplaner och strategier för att få män anställda finns inte.

Men Hallsbergs kommun är långt ifrån ensam om den här situationen. Så gott som ingen kommun har något liknande medvetet arbete.

Trist! tycker JÄMOs utredare Peter Christensen. En plan skulle strukturera upp arbetet med jämnare könsfördelning.

Marita Rydén på Linköpings Universitet har i många år drivit ett arbete för att få fler män att jobba i skola och barnomsorg. Hon menar att det handlar om att locka fler män att söka till utbildningarna.

12.30: Rattfyllan är omfattande i Örebro län. Enligt trafiksäkerhetsorganisationen NTF görs 489 rattfylleresor per dygn i länet. Ytterst allvarliga siffror, menar Roger Andersson på NTF.

Men polisen har svårt att tro på siffran. Torbjörn Carlson på polisen menar att man jobbar hårt med uppgiften.

12.50: Långvarig smärta och psykisk ohälsa.

Landstingets Barncentrum har gjort en rapport till Hälso- och sjukvårdsnämnden som visar att det finns områden att jobba med. Bl a lider barn av ovanstående problem. I Örebro län är amningen dessutom lägst i länet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".