Fredag 3 oktober

12.10: Sockerbullen AB sålt till misstänkt målvakt och det kan bli svårt att få ut de löner som fd anställda kräver.

Det konstaterar LO/TCO Rättsskydd som nu driver ärendet mot Örebrobageriet. Förre ägaren har sålt företaget på Blocket och nu ägs det av en man som inte haft någon inkomst de senaste två åren och som har skulder på drygt 200 000 kronor hos kronofogden.

Kommentarer från Svensk Delgivningsservice som också letat efter den nuvarande ägaren och från chefsåklagaren inom Ekobrott i Stockholm.

12.30: Renässans för skoluniformer

Oskar Öholm (m) i riksdagen lägger en motion i nästa vecka om att skolorna borde få införa skoluniformer om de vill. Men Victor Silwerfeldt, ombudsman på SSU, menar att man bara tar fokus från den egentliga frågan: Hur förhindra mobbning?

12.45: Inga samlade brevlådor - utdelningen kan stanna av

SEKO Posten är omskakat efter att regeringen säger nej till samlade brevlådor i portuppgångar. Enligt Niklas Nilsson skulle det här ha blivit den största arbetsmiljöreformen någonsin, brevbärarkåren far illa. Och nu kan jobbet stoppas där det är för dålig arbetsmiljö.

Men Oskar Öholm (m) menar att det här handlar om service till kunderna och att kraven inte kan ställas över hela landet av ett enskilt fack.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista