Tisdag 7 oktober

12.10: Pensionärer blir dubbla förlorare när de försöker spara

Mari-Ann Blomgren i Örebro har bostadstillägg för sin bostad. När hon tackade nej till rustning av lägenheten fick hon en hyresrabatt från fastighetsägaren.

Men när Försäkringskassan fick klart för sig att Mari-Ann Blomgren fått rabatt och därmed lägre hyra krävdes  återbetalning av bostadstillägget.

Så lyder principen, konstaterar Försäkringskassan, som ändå medger att Ann-Mari kan överklaga beslutet. Hyresgästföreningen tycker att det är småsnålt av kassan och vill hjälpa Ann-Mari Blomgren att överklaga.

12.30: Allt svårare för fackligt aktiva att verka

De ser sig som förlorare vid lönesättning och karriärsmöjligheter, visar motionsfloden till Unionens första kongress som hålls i Örebro.

Svenskt Näringsliv menar att ett eventuellt tuffare klimat kan bero på en kärvare konjunktur. Men det tillbakavisar Mari-Ann Krantz, förbundsordförande för Unionen.

12.55: CSN borde låna ut mer pengar

Det anser Kenny Nilsson i veckans insändare. Han pluggar statistik på Örebro Universitet och jobbar 20 timmar i veckan på bageri för att få ihop ekonomin. Livet som student är snålt.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".