1 av 2
En del tidningar rapporterar mer om brott än andra. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
2 av 2
Projektledare Klas Rut i samtal med Anette och Tomas Karlsson. Foto: Matilda Mattisson.

Måndag 13 oktober

12.10: Fråga inte hästhandlaren om hästen mår bra!

Det menar frilansjournalisten Olle Rosander som anser att journalister är urusla på att berätta redigt om finanskrisen. I många fall sprider de anekdoter som om de vore sanning.

Ulf Johansson, chefredaktör på Nerikes Allehanda, håller med om att rapporteringen inte är den bästa. Men precis som vid bankkris, borde nyheterna också granska när de stora vinsterna uppstår.

12.30: Medias brottsrapportering skrämmer

Det anser mediaanalysföretaget Infopaq, som tittat närmare på hur tidningar i Mälardalen skrivit om brott. Överrepresenterat i jämförelse med antalet invånare skrivs det om brott i Uppsala och Nyköping, jämfört med Västerås och Strängnäs.

Men kommunalrådet Inger Högström Westerling (m) i Örebro tycker att det är bra att media fokuserar på sånt som exempelvis väskryckningar - det gör allmänheten uppmärksam.

 

 

12.50: 90 knyck mellan Berglunda och Via

En bit av E18 öppnade under måndagen. Vår reporter provkörde den kolsvarta asfalten och träffade Vägverkets projektledare Klas Rut.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista