Tisdag 14 oktober

12.10: Sjukfrånvaron sänks på förskola med sprittvättade händer

Smittskyddsinstitutet offentliggör Örebro läns landstings försök med att låta barn och personal inom 29 förskolor i Mellansverige tvätta händerna med sprit. Det har sänkt sjukfrånvaron med 12 procent.

Om alla förskolor i landet gjorde likadant skulle samhället spara uppskattningsvis drygt 200 miljoner kronor årligen i VAB-pengar.

Lennart Bondesson är kommunalråd i Örebro och kan mycket väl tänka sig att införa obligatorisk sprittvätt på kommunens förskolor.

12.30: Kontantlösa bankkontor i rånens spår

Det är ett av flera framtidsscenario att bankkontoren inte hanterar pengar längre. Eller att det kostar dig pengar att ta ut kontanter från banken, för bankrånen har fördubblats i år, jämfört med förra året.

12.40: Nya turer i hotellkriget i Örebro

Fastighetsmogulen Per-Johan Behrn vill bygga nytt hotell i Örebro - mitt på Drottninggatan. Därmed vill han dra sig ur den omdiskuterade och överklagade affären med Örebro kommun och hotellplanerna i Medborgarhuset.

12.55 ”Sluta köpa så sjukt mycket kött”

Det anser veckans insändarskribent och vegetarianen Carl Öhman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista