Fredag 17 oktober

12.10: Jägarförbundet vädrar morgonluft om vargjakt

Hans majestät Carl XVI Gustafs uttalande vid älgjakten i Malingsbo-Kloten under torsdagen får Jägarförbundet att dra på smilbanden. Kungen sa att vargstammens utveckling kan bli explosionsartad och att nu är det dags att skatta vargstammen.

Gunnar Glöersen från Jägarförbundet menar att kungen är väl insatt i det han säger, medan Svenska Rovdjursföreningen tycker att majestätets uttalande är olyckligt, när en utredning just pågår om hur många rovdjur som Sverige ska ha.

Men explosionsartad utbredning finns det ingen risk för. Det säger Olof Liberg, Sveriges främsta vargexpert, från Grimsö Viltforskningsstation.

12.30: Skolbussar riskerar brinna, när barn leker med tändare

Weidermanns Buss i Kumla kör skolskjutsar och slår nu larm om att barn gör signaturer på sätena med tändare. Det kan vara förenat med livsfara.

12.45: Hällefors Bostads AB:s vd vräkt från sin post

Förtroendet var förbrukat och därför tvingades Lennart Ljungberg avgå med omedelbar verkan från vd-posten i det kommunala bostadsbolaget.

-Äntligen, vi har inte råd med vidlyftig representation, säger Hyresgästföreningens Esko Thorell.

Men kommunalrådet Peter Karlsson tycker att Lennart Ljungberg gjort mycket bra för Hällefors och bostadsbolaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista