Tisdag 21 oktober

12.10: Sparkade Hällefors Bostads AB:s vd talar ut

För en vecka sedan fick Lennart Ljungberg ett besked på några få rader: Majoriteten i styrelsen för Hällefors Bostads AB hade tappat förtroendet för vd:n. Han tvingades avgå med omedelbar verkan.

Men den representation som styrelsen tyckt var vidlyftig var i budgeten allt för liten, menar Lennart Ljungberg, som också påpekar att han under alla sina år fått ansvarsfrihet.

12.30 ”Även styrelseordföranden borde avgå”

Det menar moderaten Christina Johansson som sitter i Hällefors kommunstyrelse. Hon menar att vd och ordförande jobbat tillsammans i Hällefors Bostads AB och när nu övriga styrelsen tappat förtroendet för vd - hur ska då ordföranden kunna jobba vidare med motsättningar i styrelsen.

Men ordföranden Assar Granström tänker sitta kvar på sin post.

12.45: Offensiv läkemedelsindustri ökar landstingets kostnader

Allt fler unga flickor vill vaccinera sig mot livmoderhalscancer. Ökningen är 440 procent. Men det ökar också kostnaderna för Örebro läns landsting.

Hälso- och sjukvårdsdirektör Jan Olsson menar att flickorna skräms till att vaccinera sig.

12.50: ”Sluta plåga oskyldiga djur!”

Veckans insändare är intalad av Per i Hallsberg, som läst om familjen i Kumla vars katt tvingades avlivas efter att ha blivit skjuten av hagel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista