Fredag 24 oktober

12.10: Knivigt när kommunala förskolor stänger för studiedag

Föräldrar får se till att hitta andra lösningar, som att mor- och farföräldrar ställer upp som barnpassare, eller att helt enkelt ta semester, när förskola och fritidshem stänger för personalens utbildning.

Kommunen är skyldig att tillhandahålla förskoleverksamhet, säger juristen Eva Ulvesson på Skolverket.

Enligt Pia Anhammar-Ottner på Örebro kommun erbjuder man alternativ till viss del, men lovar se över utbudet till såväl förskolebarn som till fritidsbarn.

12.30: ”Låt mer skattepengar gå till Örebro flygplats”

Det anser Anders Sarbäcken, vd i KTM Scandinavia i Örebro. Han flyttade företaget till Örebro för att det fanns en flygplats, men är nu oroad över att den fungerar mindre bra, som han upplever det och att han ser en risk att köpenhamnslinjen läggs ner.

Men Niina Laitila, vice ordförande och (s) i länstrafikens styrelse, som driver flygplatsbolaget, har inte hört talas om att det skulle vara någon fara på taket.

12.45: Homoäktenskapsfrågan stöter på problem i regeringen

Enligt uppgift till Ekot finns ett så gott som klart förslag på justitiedepartementets bord. Ett förslag som kristdemokraterna har svårt att ställa upp på. Deras förslag på kompromisser går inte igenom - hittills.

Vi kollar vad länets kristdemokrater anser om att man inte får igenom sina viljor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista