Tisdag 28 oktober

12.10: ”Vi får springa fortare”

Det säger Kommunals ordförande i Lindesberg Ulla Lundqvist, om hur personal inom äldre- och barnomsorg löser situationen när Lindesberg måste spara.

Anders Larsson (c), kommunstyrelsens ordförande berättar om vikande skatteunderlag. Organisationen Sveriges Kommuner och Landstings Maj-Lis Åkerlund menar att ekonomin ser praktiskt taget likadan ut i alla kommuner i landet.

12.30: Efter rapporteringen om ungdomsbråken - media får kritik 

Ett bråk på Rudbeckskolan i Örebro och slagsmål på stan. Rapporterna i media gav bilden av att det fanns etniska förtecken.

Kritiken lät inte vänta på sig.

-Varför gör media så här. Det är inte viktigt vilken bakgrund de har som bråkar. Alla är ju faktiskt svenska medborgare, det säger Mona Keinan.

Bechet Barsom (kd) i Örebro kommun undrar när han ska betraktas som svensk. Han har bott här i 30 år.

Nerikes Allehandas chefsredaktör Ulf Johansson säger att tidningen hade en källa som sa att bråket handlade om etniska motsättningar. SR Örebros Markus Boger menar att radion vanligtvis är mycket restriktiva med att peka ut grupper. Men kan tänka sig att göra det om det är sant och relevant.

12.55: ”Sluta vara så himla macho!”

Det säger killen bakom veckans insändare, Linus Karlsson, från Karlskoga. Han vill att killar plockar fram en mjukare sida av sig själva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".