Onsdag 29 oktober

12.10: Lägg ner SFI och starta om

Det anser moderata riksdagsledamoten Elisabeth Svantesson. Enligt henne fungerar svensk för invandrare dåligt. Verksamheten måste vara mer knuten till arbetsmarknaden och helst drivas av privata aktörer.

Christoffer von Stedingk är verksamhetschef på Språk och framtid i Örebro och tycker att man redan jobbar på det sätt som Svantesson efterfrågar.

12.30: Degerfors - det dåliga exemplet

Elisabeth Svantesson menar att även om Örebro lever upp till kraven så finns andra kommuner som inte gör det. Som Degerfors till exempel.

Men på SFI:n i Degerfors menar rektor Rita Fuchs att man gör så gott man kan:

- Problemet är att det inte är lika lätt att få praktikplatser här, säger Rita Fuchs.

12.40: Ombyggnaden av Parkteaterns kök blev för dyr

Det skulle gå snabbt att bygga om Parkteatern i Brunnsparken i Örebro. Kommunfastigheter byggde kök på löpande räkning. Notan blev en överraskning, istället för 10 miljoner kronor stannade den på 23 miljoner kronor.

De ledande politikerna tycker sig inte ha blivit informerade. Oppositionen i Örebro kommun tycker tvärtom att ansvaret faller på de styrande att hålla i kassan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".