Torsdag 8 januari

12.10 Ingen barnomsorg i Ludvika

Två barnfamiljer har under senare tid flyttat från Ljusnarsbergs kommun för att man inte får barnomsorg i grannkommunen Ludvika där föräldrarna jobbar. Pirjo Nilsson, socialdemokrat och bildningsutskottets ordförande menar att kommunen inte har råd att betala dom 90 000 kronor per barn som det kostar. Anna-Marina Martinsson, oppositionspolitiker för KFL menar att fler familjer lär följa efter och Ljusnarsbergs kommun förlorar skattebetalare.

12.30 På uppdrag i Afghanistan

Hon vill gärna åka tillbaka till Afghanistan, sjuksköterska Diana Spjut från Lindesbergs kommun som tjänstgjort i ISAF-styrkan under sju månader. Trots vägbomber och risk för beskjutning är det värt besväret, folket är fantastiskt och många är tacksamma för hjälpen, menar Diana Spjut.

12.50 Tillbaka till föräldrarna

Många ensamkommande flyktingbarn har fått utvisningsbeslut och Migrationsverket förbereder nu ett projekt som syftar till att leta reda på deras föräldrar i hemlandet. Terje Torvik, projektledare menar att barnkonventionen också kräver att ungdomarna får kontakt med sina föräldrar igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".