Fredag 9 januari

12.10 Farliga övergångsställen

Knappt vart femte övergångställe där hastigheten är 50 km/h har acceptabel säkerhet för gångtrafikanter. Det menar Peter Öbro från trafiksäkerhetsorganisationen NTF som vill att kommunerna antingen sänker hastigheten eller skapar trafikhinder så att bilisten slår av på hastigheten. I Örebro kommun pågår ett arbete med att sänka hastigheten i centrala stan till 30 km/h, men också att bygga om övergångsställen berättade gatuchefen Lars-Arne Sellén.

12.30 Örebro Folkhögskola i Vivalla

Örebro folkhögskola öppnar i Vivalla centrum idag. Nya mer ändamålsenliga lokaler, men också i centrum för människor från hela världen. Rektor Birgitta Lovén hoppas på samarbete med boende i Vivalla.

12.45 Arla minska ersättningen till mjölkbönder 

Arla sänker ersättningen till bonden för mjölken med närmare 40 öre per kilo, ett kraftigt avbräck för både små och stora lantbrukare berättade Sven Ficher på Sörby Säteri i Norrbyås. Arla Foods vice ordförande Åke Hantoft förklarar förändringen med överskott av mjölkprodukter på världsmarkanden och ändrade konsumtionsmönster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".