Tisdag 27 januari

15.03 Grönfeldtsgården i Karlskoga kan läggas ned

Rakt på sak har besökt Grönfeltsgården där det finns utställningar med donerade konst till kommunen. Verksamheten kan läggas ned när kommunen ska spara. Det rimmar illa med att Karlskoga är årets kulturkommun, säger Marianne Thelander som arbetar inom verksamheten.

15.35 Risk för fler viltolyckor

Vildsvinsstammen växer fort och förra året rapporterades 58 trafikolyckor med vildsvin i Örebro län. Älgskadefondföreningen varnar för kraftigt ökade kostnader till följd av vildsvinsolyckorna kommande år.

15.50 Osäkerhet när polis tar hand om psykiskt sjuka personer

Varannan polis har det senaste året känt obehag och osäkerhet i samband med att polisen hjälper sjukvården att ta hand om psykiskt sjuka personer. Polisen har inte tillräcklig kunskap och utbildning för att ta hand om psykiskt sjuka, enligt rapport från Polisförbundet.

16.08 Husrivningar i Degerfors dröjer

Över 70 tomma lägenheter ska rivas i Degerfors kommun. Men beslut dröjer eftersom oppostionen är missnöjd med underlaget. Vi har besökt Degerfors och träffat de som ska flytta när lägenheter ska rivas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".