Hans Fredlund, smittskyddsläkare i Örebro län

Torsdag 29 januari

15.03
Vårcentralerna har inte rätt kunskap för att hantera anonyma hiv-test, och man vill i dom flesta fall också ta betalt för det.

Stellan Johansson, chef på Olaus Petri vårdcentral i Örebro, en av dom undersökta, förklarar bristerna med att patienterna sällan efterfrågar HIV-test.

Hans Fredlund, smittskyddsläkare i Örebro kommer att förnya instruktionerna till vårdcentralerna kring hiv-test.

15.35
Globaliseringen påverkar, det konstaterades på Småföretagardagarna i Örebro. Peter Geisler, vd för Arbesko i Kumla tycker att även små och medelstora företag måste få statens hjälp att lansera sig utomlands.
Sture Nord, TCO-ordföranden konstaterar att löntagarna måste ställa in sig på att byta arbete oftare eftesom jobb försvinner och nya kommer till.
Wanja Lundby-Wedin, LO-ordförande ser risker att svenska löner sätts under press när utlänska företag konkurrerar med lägre löner i vårt land.

15.50
Sportkrönikan signerad Mats Dahlberg tar den här veckan upp ishockeyns värld och tränarbytet i ÖIK.

16.08
En 12-årig flicka i Örebro försvann i går eftermiddag. Polisen avbröt tillfälligt sökningarna under natten - varför då? Torbjörn Carlsson, informationschef på polisen i Örebro län menar att den kulturella bakgrunden har betydelse för hur polisen lägger upp sitt arbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista