Olof Johansson, Vindkraftssamordnare. Foto: Andreas Morén/SR Örebro

Torsdag 5 februari

15.03 Överenskommelse om kärnkraft

Att de fyra borgerliga partiledarna är överens om energipolitiken innebär att förbudet mot nybyggnad av kärnkraft kan upphävas.

Den tidigare centerpartiordförande Olof Johansson, känd känkraftsmotsåndare, menar att blockpolitikens framfart i enerigifrågan är ett hot mot Sveriges framtida ekonomi.

15.35 Medicinerar vi ihjäl våra äldre?

Äldre får för mycket mediciner. Dags att läkare, anhöriga och hemtjänsten hjälps åt för bevaka hur äldre medicineras, säger Kerstin Hulter Åsberg överläkare och ordförande för läkemedelskommittén i Uppsala län.

15.45 Prioriteringar när läkemedelskonstnaderna ökar

Dyra mediciner tvingar fram prioriteringar inom sjukvården. Landstingens resurser är begränsade, menar Bengt Curman, överläkare på USÖ.

15.50 Sportkrönikan med Mats Dahlberg

16.08 Malmöpolisens rasistiska uttalanden upprör

Lilla apjävel, han ska ha sig duktigt med stryk, blattajävlar, det är uttalanden som polisen i Malmö har gjort i Rosengård och polischefen i Malmö tar avstånd. Hör hur örebroare och polisen i Örebro reagerar på uttalanden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista