Onsdag 11 februari

15.03 Kritiserad skogsavverkning i Hällefors är i gång

Efter långa diskussioner och kritik inleddes idag skogsavverkningen kring friluftsmuséet, Finnstigen, i Bredsjön i Hällefors. Sorgligt, säger motståndare till avverkningen men skogsbolaget Bergvik försvarar sig. Hör Rakt på saks reporter Andreas Morén rapportera därifrån.

15.20 Riksbanken sänker reporäntan

Riksbanken sänker sin viktigaste styrränta, reporäntan, med en procentenhet till 1,0 procent. Hör Örebroare om räntesänkningen och mäklare om hur sänkningen påverkar bostadsmarknaden.

15.35 Skolorna ska spara i Karlskoga

Granbergsdals skola utanför Karlskoga läggs ned men det räcker inte. Niina Lahtila, socialdemokrat och ansvarig politiker menar att det behövs mer besparingar.

15.50 Värstnytt

Veckans Värstnytt om kärnkraft och polisens språkbruk.

16.08 Omröstning om vilka gymnasieskolor ska bort

Tidningen Nerikes Allehanda har en omröstning på sin weddsida där man konstaterar att Örebro kommun räknar med att lägga ned en gymnasieskola. Vilken gymnasieskola tycker du ska läggas ned? är den fråga som tidningen ställer. Gymnasieenhetschef är kritisk, tidningens chefredaktör svarar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".