Sigge Falk, Maria Follmann och Johan Rapp

Torsdag 12 februari

15.03 Chef för länsrätten i Örebro åtalas för långsam ärendehantering

Länsrätten i Örebro har tagit alldeles för lång tid på sig att avgöra ärenden och nu åtalas chefen för tjänstefel. Den åtalade chefen berättar om hur länsrätten arbetar, folkpartisten och riksdagsledamoten Johan Pehrson kommenterar åtalet.

15.35 Trög snöröjning i Örebro

Örebroare klagar på dålig snöröjning i Örebro. Håkan Zaring på tekniska förvaltningen i Örebro kommun förklarar hur man arbetar med snöröjningen.

15.50 Sportkrönikan

Radiosportens Mats Dahlberg om Anja Pärson och om hon ska tävla för Sverige eller Monaco där hon bor och betalar skatt.

16.08: Kulturutredning presenteras idag

Staten ska ge regionerna en kulturpeng som fördelas av de lokala politikerna och antalet kulturmyndigheter ska minska. Det är en del av innehåller av kulturutredningen som presenteras idag. Martin Dyfverman, kulturreporter på Sveriges Radio Örebro förklarar och sammanfattar reaktionerna.

17.00 Panelen

Varje torsdag kommenterar Rakt på saks panel lokala, nationella och internationella nyheter. Idag består panelen av Maria Follmann, Johan Rapp och Sigge Falk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".