Lindar på Stortorget Foto: Anna Nyström SR Örebro

Tisdag 17 februari

15.03 Lindarna får vara kvar

Ännu ett förslag om lindarna på Stortorget i Örebro. Träden får vara kvar och fler lindar ska planteras. Hör Örebroare som är glada men också de som vill få bort lindarna.

15.20 Abort på grund av kön

Uppmärksammat fall i Eskilstuna där en kvinna gjort abort två gånger bara för att fostret var en flicka. Det förekommer inte ofta, menar klinikchef på Universitetssjukhuset Örebro.

15.35 Besparingar i Örebro kommun

55 miljoner kronor måste sparas i år, Skolan får drygt 23 miljoner kronor mindre att röra sig med och på det sociala området måste det sparas cirka 20 miljoner kronor. Styrande och opposition i studion om Örebro kommuns ekonomi.

15.50 Besked om Saabs framtid

Billtillverkaren och Saabägaren GM, General Motors väntas idag lämna besked om sin överlevnadsplan till den amerikanska regeringen. Rakt på sak har besökt en saabhandlare och pratar med kunder och platschef.
  

16.08 Råttor gästar butik

En butik i Degerfors har under en tid haft problem med råttor i ostdisken. Vi har besökt butiken och pratat med kunder och butikschef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".