Tisdag 17 mars

Oro kring uranbrytning
Det finns en risk att kommunernas möjligheter att stoppa uranbrytning försvinner. Det anser förre kommunalrådet Dan-Åke Moberg i Kumla. Men Centerns Sofia Larsen, riksdagsledamot från länet är säker på att det kommunala vetot står pall.

Våren är här!
Idag strålar solen över stora delar av länet. En och annan vårblomma titar fram men det finns också vårtecken som väljer parkbänken.

Ingen höjning av A-kassan
Det blir ingen höjning av taket i A-kassan. Ett besked som väcker ilska och besvikelse inom facket. Lars Erik Soting, Socialdemokrat och ordförande för IF/ Metall på Atlas Copco  i Örebro i debatt med Moderaternas Elisabeth Svantesson.

Familj, moral och svåra val
”Mamma, mamma barn” och ”syskon mot sin vilja” är några av dom ämnen som svenska barnböcker handlade om förra året. Idag samlades lärare och bibliotikarier i Örebro för att lyssna på trender och innehåll i förra årets skörd av barnböcker.

Ledare utbildas i livräddning
Efter dödsfallet i helgen då en 14 årig pojke avled på fotbollsplan så ska Karlslunds IF utbilda alla sina ledare i Hjärt och lungräddning. Men någon ”hjärtstartare” till klubben är inte aktuellt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista