1 av 2
klienttrosor på Runnagården i Örebro
2 av 2
Åsa Kroon. Foto: Karwan Tahir/SR Örebro

Tisdag 7 april

Höjda statsbidrag, bra men räcker inte

Regeringen föreslår 17 miljarder kronor extra till landets kommuner och landsting. Bidraget är välkommet men det behövs mer pengar, menar Ljusnarsbergs kommunstyrelseordförande, socialdemokraten Eva- Lena Johansson.

”Kollektiva trosor” på behandlingshem i Örebro

En kvinna på Runnagården, ett behandlingshem för missbrukare i Örebro, vill inte använda andra klienters trosor. Det skriver hon i en JO-anmälan, biträdande chef på behandlingshemmet säger att de som vill ska kunna få tvätta egna kläder.

Olika krav på manliga och kvinnliga politiker

Wanja Lundby- Wedin sitter kvar som LO-ordföranden trots hård kritik. Åsa Kroon, medieforskare på Örebro Universitet säger att kvinnor i offentligheten behandlas hårdare.

Kommunens material i partipropaganda?

Den styrande majoriteten anklagar socialdemokraterna för att använda kommunens material för att sprida partiinformation om Nya friidrottshallen. Det är inte partiinformation utan kommuninformation, svarar socialdemokraterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".